Nordica reisijate arv langes aastaga kolmandiku võrra

BNS
Copy
Nordica lennuk.
Nordica lennuk. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Nordica vedas teises kvartalis ligi 143 000 reisijat, mida on 30 protsenti vähem kui mullu samal ajal.

Tallinna liinivõrgu ümberkorraldustega seoses vähendas lennufirma lennumahtusid kolmandiku võrra. Kokku teenindati selle aasta esimese kuue kuuga ligi 270 000 reisijat. See tulemus vastas lennufirma ootustele, teatas Nordica. 

Nordica lendude toimumise protsent oli üle 99 ning 86 protsenti reisidest väljus 15 minutilise täpsusega.

Nordica kommunikatsioonijuhi Toomas Uibo sõnul on suveperioodi lendude täituvus hea. «Oleme reisijate arvu poolest eelarvest ees ja piletite ettemüük vastab plaanitule.»

Lennufirma teatas juunis, et ettevõte peatab alates selle aasta 27. oktoobrist piletimüügi ja lennud Tallinna liinivõrgus oma kaubamärgi all, et keskenduda avalike hangete ja teiste tellimuslendude täitmistele.

«Kõik meie pileteid ostvad reisijad võivad olla kindlad, et me lendame vastavalt lubatud lennugraafikule ja mingeid muudatusi selles osas ei tule. Nordica värvides lennukeid on näha Tallinnas lendamas ka pärast 26. oktoobrit, kuid siis osutab Nordic Aviation Group lennuteenuseid teistele lennufirmadele,» lisas Uibo.

Eesti lennufirma tegi esimese poolaasta jooksul oma liinivõrgus üle 5300 lennu ja konsolideerituna ligi 16 800 lendu. Nordic Aviation Group opereerib kokku 19 lennukit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles