Soome meedia: Prisma alustab Tallinnas lõpuks vasturünnakuga (3)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Tartu Prisma.
Tartu Prisma. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Kõigi üllatuseks otsustas Prisma omanikfirma SOK kontsern lõpuks hakata võitlema Eestis turuosa pärast, kirjutab Soome majandusleht Kauppalehti. Jaekett on seni olnud äraootav, aga nüüd on neil jäänud kaks varianti: kasvatada oma kohalolekut või lahkuda Eestist jäädavalt.

SOK-i juhtkond on pikalt olnud rahulolematu Prisma praeguse positsiooniga Eestis, sest kett on kaotanud nii müügis kui turuosas, mis on praeguseks langenud juba alla seitsme protsendi. Seni on spekuleeritud, et Prisma on Eestis alla andnud, ja meenutatud ettevõtte 2017. aasta järsku otsust sulgeda ärid Lätis ja Leedus.

Prisma Peremarket AS-i tegevdirektor Jussi Nummelin rääkis väljaandele, et plaanis on avada 10 uut supermarketit Tallinnas, mille hinnaks saaks ligikaudu 20 miljonit eurot. «Prisma pole olnud Eestis agressiivne, kuid nüüd oleme,» põhjendas Nummelin viimaste aastate langust. «Oleme otsustanud, et Eesti on meie jaoks kasvav turg,» lisas ta.

«Prisma pole olnud Eestis agressiivne, kuid nüüd oleme.»

Nummelin hakkas jaeketti Eestis juhtima 2017. aastal ja ütles toona, et plaanis on saada kohaliku turu liidriks. Nüüd sihib Nummelin 10-protsendilist turuosa. «Sealt lähme edasi. Muidugi me tahame saada nii suureks kui võimalik,» ütles ta.

Praegu on Prismal Eestis kaheksa hüpermarketit, millest viis asuvad Tallinnas. Viimane pood avati viis aastat tagasi ja selle ajaga on Tallinnasse tekkinud juurde enam kui 100 000 ruutmeetrit jaepinda. «Konkurents on Eestis ja eriti Tallinnas väga kõva. Ma ei vaidleks vastu, kui keegi räägiks play-off mängust,» ütles Nummelin.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles