Pank koondab 18 000 reatöötajat, aga juhid tellivad rätsepaülikondi

PM Majandus
Copy
Deutsche Banki kontor Wall Streetil, kust see peagi kaob.
Deutsche Banki kontor Wall Streetil, kust see peagi kaob. Foto: Andrew Kelly / REUTERS

Samal päeval, kui Saksamaa suurpank Deutsche Bank teatas 18 000 töötaja koondamisest, lasid panga Londoni haru juhid endale kalleid rätsepaülikondi välja mõõta.

Selle nädala esmaspäeval jäid piltnike ette Londoni rõivafirma Fielding & Nicholson rätsepad, kes jalutasid välja Saksa suurpanga Londoni kontorist. Ühe rätsepa sõnul käisid nad pankuritele uusi ülikondi näitamas ja selga proovimas, vahendab Briti leht The Guardian.

Olukord näib kentsakas, kuna samal ajal teatas Deutsche, et nad tõmbavad oma rahvusvahelist äri kõvasti koomale ja koondavad pea 20 000 inimest, sealhulgas Londonist umbes umbes 3000 inimest.

«Oleme nõus, et ajastus polnud hea,» ütles luksusülikondi tootva firma üks asutaja Fielding-Calcutt lehele. «Paljud inimesed, kes pangast koondati, ilmselt ei kannagi ülikondi. Meie läksime lihtsalt oma tavapärasele kohtumisele klientidega, keda ilmselgelt töökoha kaotus ei ohusta.»

Fielding & Nicholson on kõrgema klassi rõivatootja, kelle ülikondade hinnad algavad 1330 eurost. Sõltuvalt materjalist ja lõikest võib rõiva hind veel mitmeid kordi tõusta. Rätsepatöö valmib umbes kaheksa nädalat.

Deutcshe Bank loobub enam kui kaks aastakümmet kestnud ambitsioonist olla Euroopa rivaal Wall Streeti investeerimispanganduse titaanidele nagu Goldman Sachs ja naaseb oma juurte juurde, et olla riigi suurettevõtete pank.

Pank sulgeb kogu kahjumit teeniva aktsiakauplemisäri ning vähendab oluliselt võlakirja- ja intressitoodetega kauplemist.

Kuni eelmise sajandi üheksakümnendate aastate alguseni oli Deutsche Bank küll Saksamaa suurim pank, aga samas ka tavaline kommertspank. 1999. aastal ostis Deutche Bank üheksa miljardi dollari eest USA investeerimispanga Bankers Trust, pärast mida saigi maailma üheks juhtivaks investeerimispangaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles