Läti transpordiminister: Balti riikide ühise lennufirma aeg on möödas (2)

BNS
Copy
Nordica lennuk. Pilt on illustreeriv.
Nordica lennuk. Pilt on illustreeriv. Foto: Nordica

Balti riikide ühise lennufirma loomiseks on aeg möödas ja samuti pole Läti riik huvitatud Nordica ostmisest, ütles rahvusringhäälingule transpordiminister Talis Linkaits. 

Läti ministri sõnul pole Tallinna reisijail põhjust Nordica ebaedu pärast muretseda, sest otselende Eestist pakuvad ka teised vedajad. Air Baltic värvis Nordica lennuvähendamise uudiste järel ühe oma uutest Airbusidest sinimustvalgeks ja pani sellele Tallinna nime, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Eesti rahvusvärvides lennukeid võinuks Air Balticul olla palju rohkem juba aastaid tagasi, kui Läti riigi toonasest ettepanekust luua eestlastega ühine lennufirma saanuks asja. Aga Eesti ütles «ei» ja sellele järgnenud toonase peaministri Laimdota Straujuma õlakehitus on tänini paljudel meeles.

Läti minister leiab, et Air Baltic on Tallinnas niigi, mistõttu Nordicat pole lätlastel mingit mõtet osta. «Euroopa ühisel turul ülevõtmised ei tööta. Näeme, et on palju firmasid, kes ei suuda konkurentsis püsida ja pankrotistuvad,» rääkis Linkaits.

Läti ja Air Balticu huvi on kindlustada head ühendused mitte ainult Riiast, vaid ka Tallinnast ja Vilniusest. «Usun, et see on viis, kuidas suudame Euroopa turul püsima jääda.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles