Jaeketid lubavad hinnasõda: pooleliitrine viin odavneb esmaspäevast 1,5 euro võrra (3)

Tarbija24
Copy
Otsus tehti ära – alkoholiaktsiis langeb.
Otsus tehti ära – alkoholiaktsiis langeb. Foto: Liis Treimann

Eesti suuremad poeketid lubavad esmaspäevast langetada alkohoolsete jookide hindu, kuna siis jõustub seadusemuudatus, millega langevad õlle, siidri ja kange alkoholi aktsiisimäärad 25 protsendi võrra. 

Selveri kommunikatsioonijuhi Rivo Veski sõnul muutub järgmisel nädalal kõikides Selveri kauplustes üle 500 toote hind. «Sellega on tagatud enam nõutud toodete väljamüügihindade alanemine. Püüame muudatused teha nii ruttu kui võimalik. Enamik tootehindu muutub juuli- ja augustikuu jooksul,» ütles ta.

Maxima Eesti tegevjuhi Marko Põder ütles, et jaeketi ostustatistikast lähtuvalt langetatakse esmaspäevast hinnad õllel, siidril, kokteiljoogil ja kangematest vägijookidest viinal ning brändil.

«Kõikides Maximates üle Eesti saavad vähemasti 17 niisugust alkohoolset jooki uue soodsa tavahinna,» ütles Põder. Hinnad langevad õlle puhul kümnest sendist pudelilt ja pooleliitrise viina puhul pooleteise euroni välja.

Prisma sortimendidirektori Kaimo Niitaru ütles, et esmaspäevast langevad jaeketis pea poolte alkoholitoodete hinnad, näiteks õlle hind alaneb keskmiselt 14 sendi võrra. «Prisma soovib pakkuda oma klientidele püsivalt soodsaid hindu ja seda ka alkoholitoodete valikus ning alandame hindu sõltumata kõrgema hinnaga sisseostetud laojääkide olemasolust,» selgitas Niitaru.

«Langetame hindu üle 300-l eelkõige kohalike tootjate nagu A. Le Coq, Saku ja Liviko tootel vastavalt aktsiisimuudatusele. Sellest tulenevalt langeb näiteks õllehind keskmiselt 14 senti ja kange alkoholi hind 1,5 euro võrra,» lisas ta.

Prisma sortimendidirektor kinnitas ka, et järgmised müügihinna muudatused sõltuvad sellest, millal uued sisseostuhinnad tootjatel ja tarnijatel Prismale kehtima hakkavad ja kui kiiresti suudetakse laos olevad kogused ära realiseerida.

«Alkoholiaktsiisi langetamise otsuse taustal oleme võtnud eesmärgiks odavamad hinnad võimalikult kiiresti kliendini tuua,» ütles Coop Eesti kommunikatsioonijuht Martin Miido vahetult pärast riigikogus seaduse vastu võtmist.

Hindade langetamisest teatas ka Tallink, kes meelitab reisijaid Eesti ja Soome vahel sõitvatele laevadele. Kokku langevad hinnad ettevõtte teatel ligi 700 tootel.

«Lubasime omalt poolt kohe, kui alkoholiaktsiisi langetamise arutelud kevadel hoogu võtsid, et Tallink langetab hindu laevapoodides koheselt, kui aktsiisi langetamise otsus jõustub. Järgmisel esmaspäeval see seadus jõustub ning Tallink peab oma sõna ja madalama hinnaga tooted on meie laevadel Megastar, Star, Silja Europa ja Sea Wind müügil koheselt, päeva esimesest väljumisest,» ütles Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene.

Riigikogu võttis 13. juunil vastu seaduse, millega langetatakse 1. juulist õlle, siidri ja kange alkoholi aktsiisimäärasid 25 protsenti, seaduse poolt hääletas 70 riigikogu liiget ja vastu oli 9 liiget.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles