Baltika uus juht: peame järsult kulusid vähendama

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Mae Hansen.
Mae Hansen. Foto: Baltika

Baltika uueks juhiks tõusnud Mae Hansen ütles, et tal tuleb hakata kõvasti kärpima ja kokku hoidma. Aastas loodetakse püsikulusid vähendada 2 miljoni euro võrra.

Baltika peakontor on Tallinnas. Hansen elab aga püsivalt Viinis. Enda sõnul ta selles probleemi ei näe, kuna elame 21. sajandis ja elukoht ei ole ettevõtte juhtimisel takistuseks. «Seda enam, et Baltika rakendab igapäevaselt elektroonilisi lahendusi ja toimime juba aastaid üle mitme turu.»

Hansen lubas hakata ellu viima Baltika ajaloo radikaalsemaid samme. Tema jutust käisid eelkõige läbi sõnad kokkuhoid ja kärpimine. Ettevõte on juba teatanud, et Eesti tootmisüksused pannakse kinni. Järgmiseks kavatseb Hansen Mosaici, Bastioni ja Montoni brändid ühendada. Ka ülejäänud kahjumlikud tegevused tuleb lõpetada. Need peaks vähendama aastaseid püsikulusid 2 miljoni euro võrra.

«Peame tegema ettevõtte õhemaks, teravamaks ja tõhusamakas,» ütles Hansen. Ta tahab, et rõivaste tootearenduse protsess muutuks oluliselt lühemaks. Ta tahab kogu organisatsiooni digitaliseerida, välisturgudelt taanduda ja keskenduda Baltikumile.

Missuguse hinnangu annab uus juht Meelis Milderile? «Õnnestumisi ja ebaõnnestumisi oskab kõige paremini analüüsida iga tippjuht ise, seda peaksite Meelise käest küsima,» jäi Hansen diplomaatiliseks. Ta lisas, et Milderi teadmised ja pikaajaline kogemus moeäris on suure väärtusega, millega saavad nad edaspidi arvestada (Milder jääb Baltika nõukogu nõuandjaks - toim).

Kunas hakkab firma kasumit teenima? «Esimesi märkimisväärseid võite plaanime tähistada 2020. aasta lõpus,» lubas Hansen. «Suures organisatsioonis tuleb radikaalsed muutused ellu viia etappide kaupa, et maandada riske ning tagada võimalikult sujuv ja tulemuslik üleminek,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles