/nginx/o/2013/09/05/2110069t1h1340.jpg)
Veterinaar- ja toiduamet keskendub tänavu avalikel üritustel, maantee ääres ja tänaval müüdavale valmistoidule ehk laadatoidule, kirjutab ERR.
Veterinaar- ja toiduamet keskendub tänavu avalikel üritustel, maantee ääres ja tänaval müüdavale valmistoidule ehk laadatoidule, kirjutab ERR.
«Mured on olnud enim lahtiste suitsuvorstide ja -sinkidega. Käitlejad peavad kinni pidama tootja kehtestatud säilitamistemperatuuridest,» ütleb VTA peaspetsialist Kadi Kuusk.
Nimelt näevad nõuded ette, et suitsutatud tooteid tuleb hoida külmikutemperatuuril ehk vahemikus 2–6 kraadi. See tähendab, et ilma külmutusseadmeteta neid avalikul üritusel müüa ei tohikski. Sageli aga kiiskavad vorstid-singid lauspäikeses.
Kuusk ütleb, et juhul, kui tootja on lasknud oma kaubale teha laboritingimustes kestvuskatsed, mis näitavad, et teatud aja säilivad need ka +25 kraadi juures, on lubatud neid ilma külmutusseadmeteta hoida, kuid vaikimisi eeldab see kraam ikkagi külmkappi.
Loe täpsemalt ERR uudistest.