Mehhiko lennufirma pakub migrantidele ühe dollariga kodumaale naasmist

Copy
Lennufirma Volaris
Lennufirma Volaris Foto: Caro / Schulz / Caro / Schulz

Mehhiko lennufirma Volaris pakub ühedollarisi lende registreerimata migrantidele, kes soovivad naasta Costa Ricasse, El Salvadori või Guatemalasse.

Perede Taasühendamise programmiga tahetakse «aidata kaasa migrantide kodumaale naasmisele», teatas lennufirma Twitteris.

Pakkumine kestab kuni juuni lõpuni ja on avatud keskameeriklastele, kes on «ebakorrapärases migratsiooni olukorras» ja tahavad lahkuda USA piiri lähedal asuvatest Tijuana ja Ciudad Juárezi lennujaamadest või Guadalajarast ja Mehhiko pealinnast Méxicost.

Reisijad peavad olema valmis asuma pardale «järgmisel vabal istekohal», et odavast, maksu mitte sisaldavast tariifist osa saada.

México lennujaam küsib rahvusvahelistelt lendudelt 45 dollarist lennujaama kasutamise tasu.

Täiskasvanud pagulased peavad esitama isikut tõendava dokumendi ja alaealised peavad näitama kas passi või sünnitunnistust.

President Andrés Manuel López Obradori ametisse astumisele detsembris on järgnenud Kesk-Ameerika pagulaste laine Mehhikosse. President on lubanud paindlikku rändepoliitikat. 

See on põhjustanud aga pingeid Ühendriikidega, kus on registreeritud rekordkõrge hulk riiki ebaseaduslikult sisenenud pagulasi, kes on peamiselt pärit Kesk-Ameerikast.

Ühendriigid ja Mehhiko jõudsid pärast USA presidendi Donald Trumpi ähvardust kehtestada Mehhikole tariifid kokkuleppele, et Mehhiko tugevdab valvet oma lõunapiiril ning suurendab migrantide vahistamist ja väljasaatmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles