«Laboreid kaupluste tagaruumides ei ole. Meie võimuses on kontrollida kaup visuaalselt üle ja veenduda, et riiulitele jõuaks värske ja kvaliteetne kaup,» selgitas Selver äriarvestuse juht Kristjan Anderson vastuseks küsimusele, kuidas tagab kett puu-, juur- ja köögiviljade ohutuse tarbijatele. Tema sõnul langeb suurem roll puu- ja juurvilja kasvatajate ja vahendajate poole.
«Puu- ja juurviljadele tehakse kauba saabumisel mitmeid kontrolle eraldi nii kesklattu kui ka kauplusesse jõudes, alustades kvaliteedikontrollist, tarnetingimustele ehk temperatuurinõuetele vastavusest ning lõpetades dokumentatsiooni korrasolekuga,» selgitas Coop kaupluseketi kommunikatsioonijuht Martin Miido.
Ka tema sõnul laboriteste kauplused loomulikult ei tee ning siin tuleb usaldada selleks volitatud asutuste tehtud teste ning nende väljastatud lubasid ja sertifikaate.
Siiski on ka erand, eelkõige nn omamärgi toodete osas.