Riik nõuab Kalev Kangurilt 1,5 miljonit eurot

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Kangur (paremal) ja asendusadvokaat Helmeri Indela  Tallinna Liivalaia tänava kohtumajas teel istungile.
Kalev Kangur (paremal) ja asendusadvokaat Helmeri Indela Tallinna Liivalaia tänava kohtumajas teel istungile. Foto: Peeter Langovits

Prokurörid Laura Feldmanis ja Inna Ombler lõpetasid täna Harju maakohtus maadevahetuse protsessi süüdistuskõne, nõudes kohtualustele suuri trahve ja reaalselt vangistust. Samuti tuleb tagastada altkäemaksuna saadud raha.

Neist suurim nõue on riigil maa-ameti endise juhi Kalev Kanguri vastu, kellelt tahetakse riigikassasse altkäemaksuna saadud tulu 22,8 miljonit krooni ehk ligi 1,5 miljonit eurot.

Endisel keskkonnaministril Villu Reiljanil tuleb maksta riigi tuludesse enam kui 100 000 krooni ja riigikogu liikmel Ester Tuiksool enam kui 40 000 krooni.

Tuiksoole ja Reiljanile andis süüdistuse järgi altkäemaksu Merko omanik Toomas Annus. Kangurile aga ettevõtjad Tullio Liblik, Einar Vettus ja Tarmo Pedjasaar ning samuti Annus.

Kangurit ja Reiljani süüdistatakse maadevahetuses ebaseaduslike otsuste tegemises. Kangur kasutas maadevahetust ka isikliku varanduse kokku ajamiseks. Tuiksool lasub süü, et sai Annuselt altkäemaksuna elada ühes Rävala puiestee korteris Tallinnas.

Kõik süüdistatavad eitavad oma süüd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles