Tehtagu see miljarditehas parem Ida-Virumaale (15)

Copy
Õlitehase sissepääsu juures bussipeatuses istuv kolmik tööd ei kaota, aga on hästi kusis, et vähemalt 1300 inimesele elektri tootmisel enam tööd pole. Tehtagu see tartlastest ära põlatud tselluloositehas parem siiakanti, sest siia on seda vaja ja inimestel oleks tööd.
Õlitehase sissepääsu juures bussipeatuses istuv kolmik tööd ei kaota, aga on hästi kusis, et vähemalt 1300 inimesele elektri tootmisel enam tööd pole. Tehtagu see tartlastest ära põlatud tselluloositehas parem siiakanti, sest siia on seda vaja ja inimestel oleks tööd. Foto: Remo Tõnismäe

Samal ajal kui ajakirjanikud ja tähtsad kohalikud ninad ootavad Ida-Virumaal Enefiti õlitehase õuel rahandusminister Martin Helmet ja keskkonnaminister Rene Kokka, istuvad sissepääsu kõrval asuvas bussiootepaviljonis kolm meest. Postimehe fotograaf Remo Tõnismäe teeb neist pilti.

Üks seltskonnast rehmab käega. Sõnum on selge: ära pildista!

Jooksen igaks juhuks nende juurde, et asja siluda. «Ega te pahased ole?» küsin.

«Ah ei. Vahet ei ole.»

Vaatan meeste käsi. Tahmased, mustad. Riided on ka määrdunud. Peas on kiivrid. Peaksid olema energeetikud või kaevurid. Esimene mõte on: sooh, kah sundpuhkusele saadetud!

Kuna olen valjusti mõelnud, antakse mulle kooris vastus: «Ei!»

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles