Eesti Pagari omanik: ma ei saa aru, miks meie kontor läbi otsiti (7)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Eesti Pagari tooted.
Eesti Pagari tooted. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Maksu- ja tolliameti töötajad otsisid kolmapäeval läbi Eesti Pagari Paide kontori. Milles täpsemalt ettevõtet kahtlustatakse, ei soovi prokuratuur veel avaldada. Ka Eesti Pagari omanik ütles, et asi on nii segane, et ta ei saa täpselt aru, mida uuritakse.

Uurimist juhtiva Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kauri Sinkevicius ütles, et kolmpäeval otsiti kontor läbi, et kontrollida esialgseid kahtlusi võimalike kuritegude toimepanemise kohta. «Kuna kohtueelne uurimine on varajases faasis ja uurijad jätkavad tõendite kogumist, siis ei ole meil praegu võimalik täiendavat informatsiooni anda,» ütles ta.

Küsimusele, miks Eesti Pagari kontor läbi otsiti ehk milles ettevõtet kahtlustatakse, vastas ettevõtte omanik Margus Mehine, et jääb vastuse võlgu. «See on nii segane asi, et ei oska kommenteerida. Kui aus olla, siis ma ei saa ise ka päris täpselt aru,» lisas ta. Mehine ütles, et ta on küll maksu- ja tolliameti ning prokuratuuriga suhelnud. «Eks nad ikka suudavad midagi selgitada, aga ma ei oska seda kuidagi kommenteerida,» ütles ta.

Creditinfo andmetel kuulub Eesti Pagari 69.81% ulatuses OÜ-le Vallerton, mis omakorda kuulub 75% osalusega Mehinele ning 25% osalusega Jochen Karl Erhard Bindewaldile. 18.87% Eesti Pagarist kuulub Maral Invest OÜ-le, mille ainuomanik on Mehine. Ettevõtte 2017. aasta müügitulu oli 50,4 miljonit eurot ning kasum 1,4 miljonit eurot. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles