Tallinna suured kaubanduskeskused ootavad vargsi kosilasi

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Tallinna suured kaubakeskused.
Tallinna suured kaubakeskused. Illustratsioon: Postimees

Kuigi ükski turuosaline seda otsesõnu ei kinnita, on Tallinna suurte kaubanduskeskuste omanikud valmis need hea pakkumise korral müüki panema. Kinnisvaraeksperdid kinnitavad sosinaid väitega, et kolm või neli suurt keskust otsivad passiivselt ostjaid.

Tallinna kaubanduskeskuste turg on aastatega võtnud uued mõõtmed. Turule on tulnud T1, Ülemiste ja Rocca al Mare keskus on laienenud, Kristiine keskuse ümberehitus käib. Samas klientide arv oluliselt kasvanud ei ole, seega kokkuvõttes on konkurents nii kundedele kui ka üürnikele muutunud tihedamaks kui ei kunagi varem ja pannud keskuste omanikke vaatama potentsiaalsete ostjate poole. Passiivset müüki kinnitavad paljud kinnisvaraeksperdid, kuid seda, kes müüb, ei taha keegi avaldada.

Kristiine ja Rocca al Mare omanikul pole müügiplaani

Cityconi investorsuhete juht Mikko Pohjala ütles, et kinnisvaraäri on juba loomu poolest tehinguterikas valdkond, kus vara ostetakse ja müüakse suhteliselt sageli, ent praegu ei ole ettevõttel aktiivseid plaane müüa oma vara Tallinnas.

Linda Eichler
Linda Eichler Foto: Mihkel Maripuu

Kristiine ja Rocca al Mare kaubanduskeskuse juht Linda Eichler ütles, et viimaste aastate jooksul on Tallinna kaubanduskeskuste turul kahtlemata konkurents tihenenud ning online-müügi osakaal suurenenud, kuid märkimisväärset turu ümbermängimist pole toimunud, sest kaubanduses on A ja O hea asukoht ning rentnike valik.

«Viimased kaks aastat on problemaatilised eelkõige uutele keskustele, sest parimad asukohad võeti kasutusele juba kümneid aastaid tagasi ja suured rentnikud pole huvitatud kaupluste avamisest üksteisele väga lähedal asuvatesse kaubanduskeskustesse,» lisas ta.

Reet Pärgma

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles