Erkki Raasuke teenis eelmisel aastal 1,5 miljonit (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Luminori juht Erkki Raasuke.
Luminori juht Erkki Raasuke. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Luminori juht Erkki Raasuke teenis eelmisel aastal 1,5 miljonit tulu, selgub maksu- ja tolliametis toodud huvide deklaratsioonist.

Koos Eesti börsiettevõtetelt (LHV Grupp ka Efteni kaks kinnisvarafondi), saadud dividendidega kokku 60 801 eurot, teenis Raasuke 1,48 miljonit eurot. Lisaks sai ta Swedbankilt dividende 5988 eurot.

Erinevate ettevõtete (Tallinna Sadam, LHV Grupp, Eften Kinnisvarafond, Swedbank) aktsiaid ja võlakirju on Raasukesel 652 027 euro väärtuses.

Eelmisel aastal ostis Luminori enamusosaluse ühe miljardi euro erakapitalifond Blackstone, mistõttu võib oletada, et märkimisväärne osa Raasukese sissetulekust on selle tehinguga saadud tasu.

Luminori pressiesindaja Lotte-Triin Narusk kommenteeris, et poolteist miljonit eurot oli summa, mille pealt tasuti Erkki Raasukese eest 2018. aastal makse ja see polnud tema teenistus. «Nimelt kuulub siia hulka ka Luminori omanike poolt Raasukese eest Luminori aktsiatesse investeeritud summa, mille pealt tasuti kõik tööjõumaksud. Raasuke osaleb aktsiainvesteeringu programmis koos Luminori teiste juhtidega,» selgitas Narusk. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles