Lahendus ratturitele: Aas tahab osta neli uut rongi (10)

BNS
Copy
Elroni rong.
Elroni rong. Foto: Mihkel Maripuu

Majandus- ja taristuminister Taavi Aas teeb lähinädalatel valitsuskabinetile ettepaneku soetada Elronile neli uut rongi. 

«Rongiliikluse keskkonnasäästlikkus ja kiiremad ühendusajad meelitavad järk-järgult rohkem inimesi rongiga igapäevaselt liiklema. Uute rongide ost võimaldab kiirete ekspressväljumiste lisamist nii Tartu, Narva kui ka Viljandi suundadele, samas paraneksid aeglasemate tavarongide kasutamise võimalused,» ütles Aas pressiteate vahendusel. 

Plaan on soetada hübriidrongid, mille energia- ja hoolduskulud on madalamad kui praegustel diiselrongidel. «Soovime, et uute rongide hankimisel peab Elron silmas, et lisaks suuremale arvule istumiskohtadele oleks ruumi nii lapsevanematel vankrite jaoks, et liikumispuudega inimesed saaks mugavalt rongi kasutada ja et ka jalgratastele oleks rohkem hoiukohti,» märkis Aas.

Uued rongid on lisaks majanduslikule säästule ka mugavamad, keskkonnasõbralikumad ning vaiksemad. Sealhulgas oleks tagatud senisest enam kohti jalgratastele.

Tartu Postimees kirjutas eile, et rongisõitjate hulk on jõudsalt kasvanud ning mitmel liinil on rongides raske istekohta leida. Seetõttu piiratakse suvel Elroni rongides jalgrataste transporti. Praegu kehtib keeld Paldiski liinil, kuid piirangutega keelatakse ka Tartu, Narva ja Viljandi liinil reedeti, laupäeviti ja pühapäeviti jalgrataste rongiga vedamise.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles