Jay-Z on maailma esimene miljardärist räppar (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Jay-Z.
Jay-Z. Foto: BENOIT TESSIER / REUTERS

Ajakiri Forbes teatas, et nende andmetel on USA räppar Jay-Z maailma esimene hip hopi miljardär, kelle varade väärtus on hinnanguliselt miljard dollarit.

Kuulsa Ühendriikide lauljatari Beyonce abikaasa on teeninud suure osa oma varandusest peamiselt erinevate brändide üles ehitamisega ja investeeringutega mitmesugustesse ettevõtetesse. Näiteks omab 49. aastane mees 70 miljoni dollari väärtuses Uberi aktsiaid ja 100 miljoni dollari väärtuses muusika voogedastusteenuse Tidal aktsiaid.

Lisaks on Jay-Z'l osalused luksus-šampanja tootjas Armand de Brignac ja väga kalli konjaki tootjas D'Usse. Mõlema osaluse väärtuseks on kokku ligemale 410 miljonit dollarit. Räppari kunstikollektsiooni väärtseks on umbes 50 miljonit dollarit ning lisaks omab ta hulganisti kallist luksuskinnisvara Los Angeleses ja New Yorgis.

Jay-Z muusikalise loomingu väärtuseks on umbes 75 miljonit dollarit.

Kui liita tema varade väärtus abikaas Beyoncega, kes on juba ise väärt ligemale 335 miljonit dollarit, sees on abielupaari ühisvara väärtus üle 1,3 miljardi dollari. Forbesi sõnul on Jay-Z üks väga väheseid meelelahutustööstuses töötavaid inimesi, kellel on õnnestunud saada miljardäriks.

Jay-Z ilmus hiljuti Forbes'i esikaanel koos legendaarse investori Warrenn Buffetiga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles