Hoiatus!

Järgnevad kujutised võivad olla häiriva sisuga. Kas soovid jätkata?
Jah Ei

Peterburis hukkus tiiburlaevaga kokku põrganud purjelaudur

Jaano Martin Ots
Copy

Peterburi lähedal hukkus 27. mail kokkupõrkes tiiburlaevaga Meteor 18-aastane vene purjelaudur Artjom Akimov. 

Peterburi lähedal sõitis noor tippsportlane Artjom Akimov purjelaual ette umbes 40-sõlmelise kiirusega lähenenud tiiburlaevale Meteor ning hukkus sündmuskohal. Kokkupõrge jäi turvakaamera salvestusele, millelt on näha et ei purjelaudur ega tiiburlaev ei muutnud enne avariid kurssi ega kiirust. Tõenäoliselt ei märganud laeva kapten ja purjelaudur teineteist.

Laeval viibinud turisti sõnul kostis valju raksatus, kui purjelaudur jäi suurel kiirusel liikunud laeva alla. Akimov sai kohutavaid vigastusi ning hukkus silmapilkselt, laeva sõukruvi oli ära lõiganud ta mõlemad jalad ja vasaku käe. 

Venemaal kasutatakse veealuse tiivaga kiirlaevu kohalikel liinidel. Tiiburlaevad teevad üpris valju häält, kuid tõenäoliselt ei kuulnud purjelaudur laeva lähenemist ning ta enda puri varjas tiiburi tema pilgu eest. Miks laevakapten paremalt lähenevat purjelaudurit ei märganud, ei ole veel selge. Suhteliselt suur ja kirev puri oleks pidanud laevajuhi tähelepanu tõmbama. 

Krestovski saare purjespordikooli direktor Natalja Fedorova ütles, et Akimov tundis treeningu piirkonda hästi. Akimov oli lootustandev sportlane, kes oli valitud Venemaa purjetamiskoondisse ning treenis ka õnnetuspäeval maailmameistrivõistlusteks. 

Sündmuse asjaolude välja selgitamiseks on algatatud kriminaalasi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles