Kohus mõistis ärimehe Ain Kaljurannale altkäemaksu vahendamise eest tingimisi vangi (6)

Andres Einmann
Copy
Valdo Õunap.
Valdo Õunap. Foto: Mihkel Maripuu

Harju maakohus mõistis täna ärimehe Valdo Õunapi kokkuleppemenetluses süüdi Tallinna Sadama eksjuhile Ain Kaljurannale altkäemaksu vahendamises ja rahapesus ning karistas teda tingimisi kahe ja poole aasta pikkuse vangistusega.

Vangistust ei pöörata täitmisele, kui Locatore Groupi endine juhatuse liige Valdo Õunap ei pane kahe ja poole aasta jooksul toime uut tahtlikku kuritegu. Ühtlasi peab Õunap tasuma riigituludesse sundraha 1350 eurot. Kokkuleppe järgi Õunapi vastu tsiviilhagi ei esitata.

Õunap nõustus tingimisi karistusega selle eest, et ta sõlmis Locatore Groupi juhatuse liikmena näilisi tehinguid Ain Kaljurannale mõeldud altkäemaksu vahendamiseks ja varjas raha seotust Ain Kaljurannaga.

Õunap ja tema kaitsja Aadu Luberg kinnitasid kohtule, et kokkulepe sõlmimiseks ei avaldanud keegi neile survet ning nad pöördusid omal initsiatiivil kokkuleppe sõlmimiseks prokuröride poole.

Prokuratuur saatis Valdo Õunapi koos kaaskohtualustega Tallinna Sadama kriminaalasja raames kohtu ette juba 2017. aastal. «Mõtlesin prokuratuuriga kokkuleppele mineku peale juba 2017 aastal pärast süüdistuse esitamist, kuid lõplik otsus sündis tänavu kevadel pärast kohtuprotsessi algust,» ütles Õunap kohtuistungil.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles