Haridusministeerium plaanib allasutuste liitmist

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Haridusministeerium
Haridusministeerium Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Haridus- ja teadusministeerium on valitsuse kärpekavade täitmiseks valmistumas oma haldusala sihtasutuste liitmiseks.

«Tõsi on see, et haridus- ja teadusministeerium plaanib analüüsida oma haldusala asutuste konsolideerimise võimalusi, et optimeerida tegevusi ja leida ka rahalise kokkuhoiu võimalusi. Sellele eelneb põhjalik analüüs, mis praeguste plaanide kohaselt valmib oktoobris,» ütles Postimehele ministeeriumi pressiesindaja Tarmu Kurm.

Valitsus on kokku leppinud riigi eelarvestrateegia aruteludel selles, et tarvis on leida kokkuhoiukohti. Täpsemalt selgub kokkuhoiuvajadus ministeeriumide valitsemisalade lõikes sügisel riigieelarvearutelude käigus.

Haridus- ja teadusministeeriumi haldusalas on seitse sihtasutust: Hariduse Infotehnoloogia SA,  Spordikoolituse ja -Teabe SA, SA Innove, Kutsekoda, Archimedes, Eesti Teadusagentuur ja Teaduskeskus Ahhaa.

Innove pressiesindaja Anneli Aab ütles, et kärpekavadest on meedias küll palju juttu olnud, aga praeguse seisuga ei ole sihtasutusel infot, mille põhjal seda omalt poolt kommenteerida.

Archimedese infojuht Mathis Bogens märkis, et uut eelarvet pole veel ministeeriumite kaupa paika pandud ning seega puudub tal  informatsioon organisatsiooni puudutavate muudatuste kohta.

«Saame täpsemalt vastata, kui on alanud järgmise aasta eelarve täpsem arutelu,» ütles Bogens.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles