Eesti IT-hiiglane Nortal kaasas investoritelt 50 miljonit eurot

BNS
Copy
Priit Alamäe
Priit Alamäe Foto: Joakim Klementi

Rahvusvaheline tarkvara- ning ärikonsultatsioonide ettevõte Nortal emiteeris tegevuse laiendamiseks ja olemasoleva võlakirja refinantseerimiseks 50 miljoni euro eest võlakirju. 

Emissiooni märkisid täis peamiselt institutsionaalsed investorid Põhjamaadest, samuti osalesid emissioonis pensionifondid ja investorid Eestist, Lätist ja mujalt Euroopast. Võlakiri on 4,75-protsendilise intressimäära ning 5-aastase tähtajaga, teatas Nortal. 

Kaasatud 50 miljoni euroga kavatseb ettevõte refinantseerida olemasoleva võlakirja ning kasutada laiemalt äritegevuse toetamiseks, sealhulgas kasvu toetamiseks sihtturgudel ettevõtete ostmise teel.

Nortali asutaja ja juhatuse esimehe Priit Alamäe sõnul on tegu ettevõtte suurima võlakirjaemissiooniga. «Selle emissiooni edu, investorite suur huvi ja 4,75-protsendiline intressimäär näitab Nortali head mainet professionaalsete investorite hulgas ning on tugev märk usaldusest,» rääkis ta.

«Mul on eriti hea meel näha, et võlakiri võeti nii hästi vastu Põhjamaades, mis on meie jaoks üks olulisemaid sihtturge,» märkis Alamäe, lisades, et 75 protsenti emissioonist märkisid peamiselt täis Soome, Rootsi ja Norra institutsionaalsed investorid ning ülejäänud 25 protsenti investorid Balti riikidest ning Eesti ja muu Euroopa pensionifondid.

Mullu ostis Nortal USA-s pilvetehnoloogiaettevõtte Dev9 ning on teinud olulisi investeeringuid, et kinnitada kanda Saksamaal. «Soovime viia meie teenused uutele turgudele ning kiirendada kasvu Saksamaal, Põhjamaades ja USA-s,» lisas Alamäe.

Võlakirjaemissiooni koordineeris rahvusvahelisel tasandil Pareto Securities ja kohalikul Redgate Capital. Võlakirjaomanikke esindab Nordic Trustee Oy.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles