Tederi Porto Franco sai suure rentniku

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Tallinn, 14.08.2017
Rauno Teder. Porto Franco
FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
Tallinn, 14.08.2017 Rauno Teder. Porto Franco FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna vanasadamasse kerkiv kaubandus- ja ärikeskus Porto Franco sai uue rentniku, IT-firma Markiti, mis kolib 850-ruutmeetrisele pinnale. 

Markit Holding AS tegevjuhi Andres Agasilla sõnul on neil kontorid üle maailma 17 riigis, kuid nad otsustasid peakontori siiski Eestis hoida. «Tallinn on meie kodu. Nähtavas tulevikuplaanis on Markiti peakontor ja kõige olulisem keskus ikka Tallinnas,» kinnitas ta. 

Uue peakontori kohavalikul sai määravaks nii Porto Franco terviklikkus arendusena kui ka asukoht. «Tallinn on paljudes aspektides väga väike linn – samas on see ka suurepärane võimalus – olla kõige keskel, vanalinna serval, heade ühendustega ja mere ääres!» rääkis Agasild, lisades, et 70 protsenti nende töötajatest on Eestist väljaspool, kuid käivad Tallinnas regulaarselt. 

Porto Franco arendusse investeeritakse 190 miljonit eurot ning uues mitmefunktsioonilises linnakvartalis saab olema pinda enam kui 150 000 ruutmeetrit. Keskus peaks valmis saama järgmise aasta lõpus.

Viimastel andmetel on keskuse kaubanduspindadest üürilepingute ja kokkulepetega kaetud umbes 75 protsenti. Büroopindadest on kaetud 40 protsenti.

Porto Franco projekti omanik on Rauno Teder. Omapoolse kaasinvesteeringu on teinud teiste seas ka Lembit Lumbi OÜ Bonaares ning Heldur Meeritsa OÜ Amalfi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles