Tapa kaugküttesüsteemi tunnustati tõhususe ja taastuvenergia kasutuse eest

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
N.R. Energy juhatuse liige Ahto Tisler (vasakul) ja Eesti Jõujaamade ja Kaugkütte Ühingu tegevjuht Siim Umbleja märgise üleandmisel.
N.R. Energy juhatuse liige Ahto Tisler (vasakul) ja Eesti Jõujaamade ja Kaugkütte Ühingu tegevjuht Siim Umbleja märgise üleandmisel. Foto: N.R. Energy OÜ

Eesti Jõujaamade ja Kaugkütte Ühing tunnustas soojatootja N.R. Energy üheksat küttepiirkonda tõhusa kaugküttesüsteemi märgisega. Teiste seas sai tunnustuse Tapa võrgupiirkond, kus 2017. aasta sügisel valmis moodne hakkpuidul köetav katlamaja.

Tapa võrgupiirkonnale antud tunnustus toob kasu kõigile sealsetele elanikele, sest märgise olemasolu aitab ehitada ja renoveerida odavamalt. Nimelt annab tõhusa kaugkütte kasutamine plusspunkte hoone energiatõhususe nõuete täitmiseks, märgise abil on odavam ja lihtsam saavutada ka KredExi nõuete täitmist.

N.R. Energy juhatuse liige Ahto Tisler kinnitas, et ettevõte ei jää Tapal loorberitele puhkama.

“Investeerime jätkuvalt kaugküttetorustikesse, et liita võrguga kõik selleks soovi avaldanud korteriühistud, eramud, ettevõtted ja asutused,” lausus ta. “Prognoosime, et aasta lõpuks rajame ligi neli ja pool kilomeetrit tänapäevast eelisoleeritud soojustorustikku, millel on oluliselt madalam soojuskadu.”

Samuti valmib käesoleval aastal Tapal uus reservkatlamaja, mida köetakse põhiliselt hakkpuiduga. “Tapa kaugküttekoormuste ja arenguküsimuste läbitöötamisel olid meil abiks konkurentsiametilt tunnustuse saanud asjatundjad,” täpsustas Ahto Tisler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles