Prokurör: Toomas Annus ahistab

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Annus Liivalaia tänava kohtumajas.
Toomas Annus Liivalaia tänava kohtumajas. Foto: Peeter Langovits

Pinged maadevahetuse protsessil vallandusid prokurör Inna Ombleri ja süüpingis istuva ettevõtja Toomas Annuse sõnasõjana, kus vastastikku nimetati teineteist valetajaks ja ahistajaks.

Süüdistatavad ja nende advokaadid tahtsid teada, et kuidas nad saavad lugeda prokuröride süüdistuskõnet. Kõne ettelugemine oli alanud esmaspäeval ja jätkus kolmapäeval.
Prokurörid Ombler ja Laura Feldmanis kinnitasid, et esitavad selle kirjalikult vaid kohtule.

«Prokurör Ombler valetab kogu aeg,» alustas oma pöördumist kohtu poole Annus.

«Palun lõpetada ahistamine ja lugupidamatud väljaastumised süüdistatava Annuse poolt,» lõikas seepeale Ombler vahele. «Annus saab oma ruineerituse kaitsekõnes hinge pealt ära kanda, praegu ma ei luba, et Annus hakkab oma tavapäraseid sententse välja tooma, nagu nende aastate jooksul korduvalt.»

Kohtunik Valeri Lõõnik palus seepeale Annusel oma lause lõpetada. Annus teatas, et nii tema kui ka teised süüalused tahavad saada koopiat süüdistuskõnest, et saaks valmistuda kaitsekõnedeks.

Prokurörid kordasid, et nad esitavad selle kirjalikult kohtule. Kui Lõõnik küsis kõnet elektrooniliselt, siis prokurörid keeldusid, hoolimata kaitsjate protestidest, et Eestis on e-riik ja elektrooniline asjaajamine igapäevane.

Lõõnik lahendas konflikti, käskides prokuröridel pärast kõne ettekandmise lõppu saata see elektrooniliselt talle. Lõõnik märkis, et kohtu paberi kulutamine pakkide kaupa koopiate tegemiseks pole põhjendatud. Kaitsjad saavad omakorda süüdistuskõne kohtult.

Viimati oli Annuse ja prokuröride vaheline teravuste vahetamine septembris, kui Annus kurtis istungil, et prokurörid ei lase tal rääkida. Toona märkis Annus, et ka prokurörid on tegevad ettevõtluses ja seetõttu pole poliitikute või teiste riigiametnike osalemises midagi tavatut. Prokurörid palusid seepeale Annusel kohtuasjasse puutumatu jutt lõpetada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles