Nordeconi juht: Eesti Teed tuleks erastada osade haaval

PM Majandus
Copy
23.05.2019. Eesti, Lääne-Virumaa, Rakvere

FOTOL:  Eesti Teed AS Rakvere osakond. Teetöö masinad 

FOTO: Meelis Meilbaum/Virumaa Teataja/Postimees Grupp  AS
23.05.2019. Eesti, Lääne-Virumaa, Rakvere FOTOL: Eesti Teed AS Rakvere osakond. Teetöö masinad FOTO: Meelis Meilbaum/Virumaa Teataja/Postimees Grupp AS Foto: Meelis Meilbaum / POSTIMEES GRUPP AS/SCANPIX

Riik võiks AS-i Eesti Teed müüa tükkide kaupa koos pikaajalise hooldelepinguga, mis tõstaks kindlasti ettevõtte väärtust, ütles Nordeconi juhatuse esimees Gerd Müller. Eesti ehitusettevõtete liidu juhatuse esimehe Raivo Ranna hinnangul ei pruugi Eesti Teede müük esimese korraga liiga kõrge hinna korral õnnestuda, kirjutab ERR.

Gerd Müller ütles ERR-ile, et seda, kas Nordecon tunneb Eesti Teede ostmise vastu huvi, ei saa nad börsiettevõttena kommenteerida. Küll aga leiab ta, et riik võiks aktsiaseltsi müüki panna piirkondade kaupa koos pikaajaliste hoolduslepingutega, mis tõstaks kindlasti ettevõtte väärtuse kõrgemaks kui ühes tükis müümise puhul.

«Teehoole on pikaajaline äri, kus on väga suuremahulised investeeringud ja pole nii, et kolme aastaga suudad sinna tehtud investeeringud tagasi teenida. Riik peaks kompleksselt mõtlema,» sõnas ta.

Analüüs ja ettepanekud AS-i Eesti Teed võõrandamiseks on ühe ülesandena ka Vabariigi Valitsuse 100 päeva plaanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles