Eesti idufirma aitab Trumpi maksusoodustusest kasu lõigata

BNS
Copy
Investorise'i tehnoloogiajuht Gert Stahl.
Investorise'i tehnoloogiajuht Gert Stahl. Foto: Investorise

Eestis finantstarkvara arendav tehnoloogiaettevõte Investorise avas USA-s kinnisvaratehingute platvormi, mis võimaldab investoritel kasutada Trumpi administratsiooni äsja jõustatud maksusoodustusi.

USA-s jõustunud värske maksumuudatus lõi investoritele võimaluse vabastada end tulumaksu maksmisest, investeerides kinnisvaraprojektidesse valitsuse poolt määratud piirkondades (Opportunity Zone), teatas Investorise.

«Kuna teadsime, et see muudatus tahetakse vastu võtta, otsustasime olukorda oma kompetentside raames ära kasutada ja lõime platvormi InvestReal.com, mis toob kokku arendajad ja investorid, pakkudes neile andmeid ning analüütikat valitsuse poolt määratud piirkondade kohta,» selgitas Investorise'i tehnoloogiajuht Gert Stahl.

Äsja avatud platvormil on praeguseks rohkem kui 500 miljoni dollari väärtuses kinnisvaraprojekte ning esimesed investeerimistehingud on juba töös. Tänu maksusoodustustele on Investorise'i platvormi kaudu leitavad investeeringud Stahli sõnul efektiivsemad, kõrgema tootlikkusega ja madalama riskiga.

«InvestReal platvorm kasutab ära meie võimekust teha põhjalikke turuanalüüse ja viib nii-öelda tehisintelligentse maaklerina omavahel kokku investorid ja Opportunity Zone'ides tegutsevad arendajad,» ütles Stahl.

Selleks, et tagada investeeringute madal riskitase, analüüsib Investorise'i loodud kinnisvaraplatvorm andmeid, mille põhjal kuvab investoritele nende võimalused investeeringuteks erinevates Opportunity Zone'i piirkondades.

Stahl rääkis, et USA uue investeerimisplatvormi puhul kasutatakse Investorise'i välja töötatud tehisintellektil põhinevat hindamismudelit, mis töötleb nii investorite kui kinnisvaraprojektide infot, võtab arvesse arendajate varasemaid projekte ja nende edukust, piirkondlikke eripärasid ning annab sellest tulenevalt soovitusi.

Eestis tegutsev rahvusvaheline finantstarkvara arendaja Investorise loodi kolm aastat tagasi kahe Eestis tegutseva arendaja ja nende USA koostööpartneri poolt. Ettevõte pakub institutsionaalsetele kinnisvarainvestoritele andmepõhiseid lahendusi ning ettevõtte tarkavaraarenduse ja analüütikaga tegelev meeskond paikneb Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles