Endine Taxify sai Pariisis Bolti kaubamärgi kasutamise õiguse

BNS
Copy
Bolti elektriline tõukeratas Pariisis. Ettevõtte juht Markus Villig on märkinud, et juulis lõpetati seal tõukerataste rent, kuna sektori suureks probleemiks on vandalism ja varastamine.
Bolti elektriline tõukeratas Pariisis. Ettevõtte juht Markus Villig on märkinud, et juulis lõpetati seal tõukerataste rent, kuna sektori suureks probleemiks on vandalism ja varastamine. Foto: Bolt

Pariisi ringkonnakohus andis möödunud nädalal kaubamärgivaidluses Bolti kaubamärgi kasutamise õiguse endisele Taxifyle, jättes sellest ilma Usain Boltiga seotud teise elektriliste tõukerataste rendi firma Bolt Mobility, kirjutab digi.Geenius.

Eesti ettevõtja Keith Siilatsiga seotud Bolt Mobility teavitas möödunud nädala alguses elektriliste tõukerataste rendiäri käivitamisest Pariisis. Mõni päev hiljem langetas Pariisi ringkonnakohus otsuse, et vähemalt esialgu võib Bolti nime all tegutseda varasem Taxify.

Siilatsiga seotud ettevõte peab Prantsusmaal seetõttu nime muutma. Ettevõte on seni paigutanud Pariisi 500 tõukeratast, millel olevad logod peab ettevõte kinni kleepima.

Varasemalt Taxify nime kandnud Bolt on ettevõtte kommunikatsioonijuhi sõnul astunud vajalikud sammud oma kaubamärgi kaitsmiseks.

Bolt, toonase nimega Taxify, käivitas elektriliste tõukerataste jagamise teenuse Pariisis mullu septembris. Aprillis avas Bolt sama teenuse ka Madridis.

Viimastel kuudel on tõukerataste rendifirmad, kelle seas on lisaks Boltile ka näiteks Lime, Wind ja Flash, toonud Pariisi tänavatele 15 000 tõukeratast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles