Töötuse järsk kasv sunnib ametnikke juurde palkama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööotsijad tööturuametis.
Tööotsijad tööturuametis. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa töötute arvu järsu kasvu tõttu tekkinud järjekordade leevendamiseks võtab tööturuameti Pärnumaa osakond tööle juurde kaks ametnikku.

Pärnumaal on töötus aastaga ligi kolm korda kasvanud, viimasel ajal võetakse arvele kuni 40 töötut päevas, vahendasid ERR uudised «Aktuaalset kaamerat».

Osakonna juhataja Ivo Pärnat märkis, et kliendiga suhtlemiseks ja nõustamiseks jääb töötajate vähesuse tõttu praegu vähem aega ja inimesed peavad seisma järjekorras. Samas oli ta optimistlik, sest järgmisest nädalast lisandub Pärnumaa osakonna koosseisu kaks konsultanti.

Kui 2008. aasta alguses oli maakonnas töötuna arvel vaid 700 inimest, siis täna hommikuse seisuga oli end Pärnumaal arvele võtnud 1940 töötut.

Eestis oli aasta lõpu seisuga registreeritud 30 374 töötut, võrreldes 2007. aasta 31. detsembriga kasvas töötute arv vabariigis 115,3 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles