Meretakso teeb lastekaitsepäeval lastele tasuta sõitu

Jaano Martin Ots
Copy
Foto: Marko Amboja
  • Meretaksoga saab Piritalt Lennusadamasse ja tagasi esialgu nädalavahetustel

Juunis Lennusadama ja Pirita vahel liiklust alustav meretakso Gundel teeb lastekaitsepäeval lastele kingituse. Iga täiskasvanuga saab üks laps paadisõidule tasuta.

1. juunil alustab osaühingu Meretakso väikelaev Gundel regulaarseid reise Lennusadama ja Pirita sadama vahel.  Sõidud toimuvad esialgu laupäeviti ja pühapäeviti,  Pirita jõe kailt väljub laev kell 12.00, 13.00, 14.00 ja 15.00. Lennusadamast väljub laev vastavalt igal pooltunnil. Nädalavahetuse reise Pirita ja Lennusadama vahel jätkab meretakso augusti lõpuni. Osaühingu Meretakso juhataja Marko Amboja ütles, et kui reisijate huvi kasvab, võib meretakso laiendada sõidugraafikut ka teistele päevadele.  

«Näiteks võiksime kord nädalas hommikul pakkuda Pirita inimestele võimalust autovabalt kesklinna tööle saada,» arutles Amboja üht Pirita inimestega jutuks olnud ideed. Üks suund sõitu meretaksoga maksab 5 eurot, alla aastane laps saab sõidu tasuta. Vihmase ja tormise ilmaga sõite ei toimu.

Lennusadama sadamakapten Lauri Väinsalu ütles, et koostöö Meretaksoga oli hea ka eelmisel aastal, kui Gundel tegi suurest liinilaevast maha jäänud soovijatele tellimusreise Lennusadama ja Aegna vahel. 

Gundel on 8-meetrine alumiiniumlaev, mis on ehitatud Soomes Porvoo saarestikus taksosõitude tegemiseks. Laeval on 200 hobujõuline Volvo diiselmootor. Amboja sõnul oli Gundeli peamine ülesanne veel üle-eelmisel aastal Porvoo ümbruse väikesaarte laste kooli ja koju sõidutamine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles