Graafik: vaata, kes jäid eile miljardite võrra vaesemaks

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Nüüdseks lahutatud Jeff ja MacKenzie Bezosed kaotasid eile kahe peale kokku 5,3 miljardit dollarit.
Nüüdseks lahutatud Jeff ja MacKenzie Bezosed kaotasid eile kahe peale kokku 5,3 miljardit dollarit. Foto: DANNY MOLOSHOK / REUTERS

Eilne börside kukkumine kahandas maailma rikkaimate inimeste varade väärtust miljardite dollarite võrra. Bloombergi andmetel oli tervelt 15 inimest sunnitud pealt vaatama, kuidas tema varandus kahaneb miljardi või rohkema dollari võrra.

Rikkaimate varandus sulas kõige rohkem. Maailma kõige rikkama inimese Jeff Bezose vara kahanes nelja miljardi dollari võrra, Facebooki kaasasutaja ja juht Mark Zuckerberg on täna 2,56 miljardi dollari võrra eilsest vaesem ning eurooplastest kaotas kõige rohkem luksuskaupade müüja LVMH Moët Hennessy juht Bernard Arnault.

Ameeriklasi oli enam kui miljardi dollari võrra vaesemaks jäänud inimeste hulgas tervelt 11. Prantslastest oli selles nimekirjas lisaks Arnault’le samuti luksuskaupade keti Kering (kaubamärgid Gucci, Yves Saint Laurent, Bottega Veneta jt) suuromanik François Pinaul.

Üle miljardi dollari võrra jäi vaesemaks ka Alibaba kaasasutaja ja suuromanik hiinlane Jack Ma ning Eesti e-resident Mukesh Ambani Indiast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles