Edetabel: kolm meest, kellel on Eestis kõige rohkem raha (1)

PM Majandus
Copy
Kristjan Rahu
Kristjan Rahu Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Viimase aasta jooksul on Eesti toimunud ridamisi suurte ettevõtete müügitehinguid, mistõttu me teame vähemalt kolme ärimeest, kelle isiklikule või ettevõtte kontole on laekunud või laekumas üle 100 miljoni euro. Tegu on ühtlasi kolme suurima summaga, mis teadaolevalt kunagi mõne äritehingu tulemusel eestlase kontole laekunud.

Kõige rohkem ehk ligi 273 miljonit eurot laekus endisele Eesti soojakuningale Kristjan Rahule, kes eelmise aasta lõpus müüs 85% Eesti suurimast kaugküttefirmast Utilitas Austraalia investeerimisfondile First State. Rahu sai toona tuntuks eelkõige selle eest, et maksis ettevõtte igale töötajale 50 000 eurot preemiat.

Teisele kohale tõuseb juulis ilmselt peamiselt ravimi- ja meediaärimehena tuntud Margus Linnamäe, kes eelmisel nädalal müüs läbi aegade suurima meediatehingu käigus kuulutusteäri koondava Baltic Classifieds Groupi (BCG) fondihaldurile Apax Partners. Tehingu hinda pole küll avalikustatud, kuid Äripäev on hinnanud tehingu suuruseks 140-160 miljonit eurot. Tõsi, tehing viiakse lõpule juulis, kui konkurentsiametid on sellele heakskiidu andnud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles