Päevatoimetaja:
Sander Silm

Kohvipauside najal elav tehas

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Läntmännen Unibake Saue tehase juht Kristjan Toomjärv ja Kadri Kaasik.
Läntmännen Unibake Saue tehase juht Kristjan Toomjärv ja Kadri Kaasik. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kui eestlane käib ringi kohvitops ühes käes ja teises nutitelefon, siis rootslane võtab kohvi joomiseks aja maha ja sööb sinna kõrvale värske saiakese, mis väga suure tõenäosusega on valmistatud Sauel ning külmutatuna mere taha saadetud.

«Olgem ausad, Skandinaavia turg on meie toodangu kodumaa, seal on fika (kohvipaus, mille oluline osa on suhtlemine – toim) klassika ja meie oleme need, kes selle jaoks saia teeb,» rääkis Lantmännen Unibake Saue tehase juht Kristjan Toomjärv. Kuigi Rootsi turu osakaal on aja jooksul vähenenud, läheb kaks kolmandiku toodangust siiani sinna, teine suur turg on Soome, aga pisut võib Saue tehase toodangut leida ka Taanist ja Norrast. Baltimaades on Saue pärmitaignast saiakesi vähe müügil, sest siin eelistatakse lehttaignast küpsetisi.

Ettevõte: LANTMÄNNEN UNIBAKE ESTONIA AS

Ekspordikäive 17,9 mln eurot

Eksporditopis: 170. koht

Tagasi üles