Üllatus: turismiraha voolab rohkem Eestist välja, kui sisse (1)

BNS
Copy
Saksa turistid saabuvad tagasi laevale Tallinnas kruiisilaevade kai ääres peatuvale laevale.
Saksa turistid saabuvad tagasi laevale Tallinnas kruiisilaevade kai ääres peatuvale laevale. Foto: PRIIT SIMSON / PM/SCANPIX BALTICS

Eesti turistid kulutasid esimeses kvartalis välismaal rohkem raha, kui välisturistid Eestis, selgub Eesti Panga andmetest. Vahe on viis miljonit eurot.

Eesti turistid kulutasid esimeses kvartalis välismaal hinnanguliselt 225 miljonit eurot ehk 5 miljonit eurot rohkem kui mullu samal perioodil. Seevastu välisturistid kulutasid hinnanguliselt Eestis esimeses kvartalis 220 miljonit eurot, mida on 5 miljonit eurot vähem kui 2018. aasta esimeses kvartalis.

Eesti Panga teatel külastasid Eesti elanikud 2019. aasta esimeses kvartalis  välisriike 730 000 korral, mida oli eelmise aastaga võrreldes 4 protsenti vähem. Reisid Euroopa Liidu riikidesse vähenesid 6 protsenti, sealhulgas külastasid eestimaalased Austriat, Leedut ja Poolat viiendiku võrra vähem. Märkimisväärselt sagenesid reisid Egiptusesse, Norrasse, Ühendkuningriiki ja Ukrainasse, teatas Eesti Pank.

Mitmepäevaste reiside arv vähenes 4 protsenti ja nende keskmine kestus kasvas nelja ööni. Ühepäevakülastusi oli külastuste üldarvust 15 protsenti ja nende arv kahanes 3 protsenti.

Esimeses kvartalis väisas Eestit ligi miljon välisturisti, 4 protsenti vähem kui mullu samal ajal. Soomest saabus 350 000 turisti, kuid nende arv oli 7 protsenti väiksem kui aasta tagasi.

Teiste Euroopa Liidu elanike reiside arv veidi kasvas: Belgiast tuli 28 protsenti ja Hollandist 20 protsenti rohkem turiste. Venemaa elanikud külastasid Eestit 200 000 korral. See arv vähenes aastaga 6 protsenti ja moodustas turistide külastuste üldarvust viiendiku.

Eestis käinud mitmepäevareisijate arv kahanes esimeses kvartalis möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 4 protsenti ning nende keskmine külastusaeg oli kolm ööd.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles