ETK: kaupmehed püüavad langusaegseid kahjumeid leevendada

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Toidukaupade keti ETK juhatuse esimees Kati Kusmin ütles, et majanduskriisi aastatel langesid toidukaupluste kasumimarginaalid miinustesse ja nüüd püüavad ettevõtted suuri kahjumeid tasa teha.

Kusmin rääkis ETV saates «Vabariigi kodanikud», et kui languse ajal maksis kaupmees 12-eurose ostukorvi pealt ühe euro juurde ja kasumimarginalid olid negatiivsed, siis viimastel kvartalitel teenitakse sama suurtelt ostudelt üks euro kasumit.

«Nüüd on see aeg, kus languasjal tehtud päris suuri kahjumeid üritatakse kuidagi leevendada, sest märgid on sellised, et meid võib-olla ootavad rasked ajad veel ees ja ka nendest tuleb välja tulla,» ütles ETK juhatuse esimees.

«Kui me võtame toidupoe ja inimene ostab 12 eurose ostukorvi, siis sellest kaks eurot läheb kohe riigile käibemaksuna ära, kaheksa eurot maksab kaupmees tootjale, hulgimüüjale või vahendajale ja kaks eurot jääb talle selleks, et maksta töötajale palka, maksta pinna eest, kust ta tegutseb ja muud tegevuskulud,» kirjeldas Kusmin.

Eesti kõrgeid toiduhindu põhjendas ta sellega, et meie turul konkureerivad viis suurt kauplusteketti, kellest ükski ei suuda osta korraga selles mahus kaupa, et hinnad alla lüüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles