Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Eesti veiseliha murdis Hongkongi turule

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Veiseliha.
Veiseliha. Foto: Cseh Ioan / PantherMedia / Cseh Ioan

Veterinaar- ja toiduamet (VTA) sai Hongkongi toiduohutuskeskuselt kinnituse, mille kohaselt saavad kaks Eesti lihakäitlemisettevõtet alustada jahutatud ning külmutatud veiseliha eksporti Hongkongi erihalduspiirkonda.

Hongkongi hakkavad veiseliha eksportima HKScan Estonia ja Saaremaa Lihatööstus, ütles veterinaar- ja toiduameti (VTA) kommunikatsioonispetsialist Riina Kallas BNS-ile. «Soovime neile selles edu ja oleme jätkuvalt valmis ettevõtete tegevust toetama ning nendega koostöös uusi turge toodete ekspordiks avama,» lisas ta.

«Uute turgude avamisel ja nende avatuna hoidmisel lähtub VTA ettevõtete aktiivsest huvist ning oluline on ka ettevõtete endi valmisolek protsessis osaleda,» ütles VTA kauplemise ning impordi ja ekspordiosakonna peaspetsialist Marko Breivel pressiteates.

«Hongkongi impordiloa saamise eelduseks oli VTA ja huvitatud ettevõtete omavaheline koordineeritud koostöö,» lisas Breivel.

Amet esitas ekspordiloa saamiseks 2016. aastal Hongkongi pädevale asutusele vastava taotluse. Protsess hõlmas muuhulgas küsimustike täitmist VTA ja huvitatud ettevõtete poolt, teaatas VTA.

2018. aasta sügisel tegid Hongkongi ametnikud kontrollvisiidi Eestisse, mille käigus auditeeriti nii Eesti riiklikku järelevalvesüsteemi kui ka veiseliha tootmisahelat lautadest valmistoodete valmistamiseni. Auditi tulemuste põhjal avanes Hongkongi turg Eesti ettevõtetele.

Tagasi üles