Tapa vald ühendab kaks veeettevõtet

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Tapa abivallavanem Andrus Freienthal kinnitas, et AS-i Tamsalu Vesi juhiti hästi, kuid tarbijate vähenemine mõjus ettevõtte majandustegevusele halvasti.
Tapa abivallavanem Andrus Freienthal kinnitas, et AS-i Tamsalu Vesi juhiti hästi, kuid tarbijate vähenemine mõjus ettevõtte majandustegevusele halvasti. Foto: Meelis Meilbaum

Tapa vallavolikogu algatas kahe omavalitsusele kuuluva veeettevõtte ühinemise. Tapa Vesi OÜ ja Tamsalu Vesi AS-i ühiseks ärinimeks jääb pärast protsessi lõppu Tapa Vesi OÜ.

Pärast omavalitsuste ühinemisi jäi Tapa valla territooriumile tegutsema kaks veeettevõtet ja otstarbekas on need liita üheks firmaks.

“Tegelikult on juba natukene hiljagi nende ühendamiseks,” leidis volikogu liige, endine Tapa vallavanem Alari Kirt. “Kohe pärast Tamsalu vallaga ühinemist pidanuks need ettevõtted liitma. Ma väga loodan, et uus ettevõte hakkab kiiresti tegelema praeguse Tamsalu Vee efektiivistamisega, sest selle ettevõtte majandusnäitajad on kurvad. Saame kaela suure kivi, ma väga loodan, et see ei hakka Tapa Vett vee alla vedama.”

Kirt vihjas öelduga asjaolule, et Tamsalu Vesi AS-i majandusnäitajad on aasta-aastalt kehvemaks läinud ja ettevõte toodab miinust. Tapa abivallavanem Andrus Freienthal ütles, et Tamsalu Vee majandusnäitajad ei ole valla juhtkonnale üllatus. “Tegelikult on AS-i Tamsalu Vesi hästi juhitud,” kinnitas ta. “Kehvade majandusnäitajate põhjus on asjaolus, et paljud suured veetarbijad on järjest ära kukkunud. Tamsalu Vee rajatised on aga heas seisukorras. Lihtsalt sama häda, mis paljudel sellistel ettevõtetel: vähe inimesi, vähe tarbijaid.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles