Aasta ettevõte teenis mullu rohkem kui 10 varasema aastaga kokku

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Cleveroni asutajal ja juhil Arno Kütil on ettevõttega suured plaanid.
Cleveroni asutajal ja juhil Arno Kütil on ettevõttega suured plaanid. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi pakirobotitootja Cleveroni majandustulemused näitasid läinud aastal sõna otseses mõttes plahvatuslikku kasvu: käive hüppas üle nelja korra 47,7 miljoni euroni ja kasum kümnekordistus 7,6 miljonini.

Aasta parimaks ettevõtteks valitud Cleveron keskendus läinud aastal globaalse turuhaarde suurendamisele, mis neil ka õnnestus. Käive oli suurem kui kümne varasema tegutsemisaasta jooksul kokku. Enim müüdi pakiroboteid USAsse, veidi ka Euroopa Liitu, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest.

Cleveroni klientideks on näiteks Ühendriikide kaubandushiid Walmart ja Hispaania rõivakontsern Inditex, kellele kuulub näiteks moebränd Zara. Läinud aasta lõpus alustati koostööd ka Kanada suurima jaemüüja Canadian Tire Corporationiga.

Edu võti

Cleveroni sõnul otsivad traditsioonilised kaupmehed võimalusi, kuidas e-kaubanduses sammu hoida ja internetist tellimisel võimalikult kiiresti ja lihtsalt pakid kliendini toimetada. Nii pöördutakse Cleveroni poole, kelle pakirobotid aitavad jaekauplustel hoiustada suurel hulgal pakke väikese pinna peal. Robotid väljastavad paki vaid sekundite jooksul nii, et paki saaja ei vaja klienditeenindaja abi.

Tänu sellele hoiavad ettevõtted kokku kaubanduspinda ning nende töötajad hoiavad kokku pakkide kätteandmisele kuluvat aega. Ka ostja ei pea paki kättesaamist pikalt ootama ja säästab ka tellimiskuludelt.

Eelmisel aastal tuli Cleveron välja kolme uue tootega: pakirobotitega Cleveron 402 ja Cleveron 201, samuti robotkulleriga «Lotte».

Hooga edasi

Cleveroni töötajate arv kasvas samuti kõvasti, 87lt inimeselt 142ni.

Sel aastal plaanib Cleveron jätkata intensiivset arendustegevust, mille tulemusel soovitakse tutvustada maailmale uusi innovaatilisi lahendusi. Samuti jätkab Cleveron globaalse turuhaarde suurendamisega.

Cleveron toodab robootilisi pakiautomaate ja viimase miili click and collect lahendusi jae- ning logistikasektorile. Põhitegevuseks on robotite arendus, tootmine ja müük.

Cleveroni juht ja üks omanikke on Arno Kütt. Teine omanik on Peep Kuld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles