Eesti firma meelitab siia sadu rahvusvahelisi telekanaleid (2)

PM Majandus
Copy
Levira juht Tiit Tammiste.
Levira juht Tiit Tammiste. Foto: Andres Haabu

Digiteenuste ettevõte Levira tutvustab Londonis kohalikele telekanalitele siinseid nutikaid lahendusi ning võimalusi Brexiti-järgsel meediamaastikul tekkivate probleemide lahendamiseks.

«Brexit puudutab pea 1200 Suurbritannia telekanalit, mis peavad teenuste vaba liikumise huvides omandama EL-i turule sobiva litsentsi. Eesti eeliseks on vähene bürokraatia, hea digikeskkond ja soodsad litsentsitasud, millele lisaks on Leviral kaasaegne telekanalite väljastuskeskus ning üleeuroopaline meedia jaotusvõrk. Kõigi nende asjaolude koostöö teeb Eestist soodsa tegutsemiskeskkonna,» selgitas Levira meediateenuste arendusjuht Martti Kinkar.

Aasta tagasi toimunud üritusega kombiti kohalike ettevõtete huvi Eesti vastu, kuivõrd koostöövõimalusi on telekompaniidele pakkunud ka Iirimaa, Holland ja Luksemburg. Projekti õnnestumise nimel on Levira aasta vältel teinud koostööd Eesti valitsusega, eesmärgiks rahvusvahelistele ettevõtetele litsentsilepingute pakkumine Eesti poolt.

Levira juhatuse esimehe Tiit Tammiste sõnul ei ole projekti õnnestumine ainuüksi Levira huvides ning aitaks edendada kogu Eesti majandust. «Edukas koostöö tipptasemel telekanalitega aitaks luua uusi töökohti ning avaks Eesti filmi- ja meediasektorile rohkelt uusi võimalusi,» selgitas Tammiste.

Ühendkuningriigi EL-ist lahkumine mõjutab nende ettevõtete litsentse, kes edastavad kohalikke telekanaleid EL-i riikidesse Suurbritannia Ofcomi litsentsiga. Ofcom on hetkel juhtiv EL-i telelitsentside väljastaja ning analüütikute hinnangul peab Brexiti tõttu kokku üle 1000 telekanali omandama uue EL-i litsentsi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles