Tallinki suuromanike trükikoda sai miljonieurose kahjumi

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Pildil Tallinki suuromanik Ain Hanschmidt
Pildil Tallinki suuromanik Ain Hanschmidt Foto: Tairo Lutter / Postimees

Laevafirma Tallinki omanikele Enn Pandile, Ain Hanschmidtile ja Kalev Järvelillele kuuluv trükikoda Printon AS sai möödunud aastal 1,2 miljoni eurose kahjumi.

Printoni juht Jaan Tamm, kes varem tüüris Eesti rahvuslikku lennufirmat Nordica, kirjutab majandusaasta aruandes, et miinuse põhjustas trükikoja kolimine uutesse ruumidesse. See häiris firma tööd kolm kvartalit, vähendas tootmismahtu ja kasumlikkust ning tõi ühekordseid kulusid.

Samas pidas Tamm sammu oluliseks, kuna see liitis Printoni samuti Infortarile kuuluva trükiettevõttega AS Vaba Maa. Tootmise ja juhtimise harmoniseerimine peaks ettevõtte majandustulemusi Tamme sõnul tublisti parandama.

«Tulude kasvatamisel on oluline ka tootmispotentsiaali täielikum rakendamise läbi kvaliteetse ja tähtaegse toodangu ning aktiivsema müügi- ja turundustegevuse nii olemasolevatel kui uutel turgudel ja segmentides,» lisas Tamm.

Kuna läinud aasta kahjum oli suur, langes Printoni omakapital negatiivseks. Seetõttu pidi emafirma trükifirmasse raha juurde panema.

Printoni käive oli eelmisel aastal pea 6,7 miljonit eurot, mida on pisut vähem kui tunamullu. Eestisse müüdi 40 protsenti toodangust, ülejäänu läks peamiselt Euroopa Liidu riikidesse.

Printon on trükiteenust osutav ettevõte asukohaga Tallinnas. Ettevõtte peamiseks tegevusalaks on raamatute, brošüüride ja ärireklaamtrükiste valmistamine.

Printon kuulub läbi Vaba Maa Infortari gruppi, mille omanikud on Enn Pant, Ain Hanschmidt ja Kalev Järvelill. Infortar on ka börsil noteeritud Tallinki strateegiline omanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles