Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel
Saada vihje

Jõulukuul süüakse 40 protsenti aastasest verivorstikogusest

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Sirje Niitra
Artikli foto
Foto: RLK

Rakvere lihakombinaadi turundusdirektori Triin Lõokese sõnul tõusevad detsembris lisaks lihale müüginumbrite tippu ka verivorstid, mille aastasest kogusest süüakse siis ära 40 protsenti.


Ainuüksi Rakvere lihakombinaat müüb detsembris 300 tonni veretooteid. Aasta viimases kvartalis plaanib Rakvere müüa kokku 525 tonni veretooteid, mis teeb müügikasvuks eelmise aastaga võrreldes 5 protsenti.

Lisaks plaanib kombinaat aasta viimase kolme kuuga müüa jahutatud ja maitsestatud liha kokku 2018 tonni, millest üle 40 protsendi ostetakse samuti jõulukuul.

Jõulude ajal on kõige menukamateks lihatoodeteks erinevad maitsestatud talvepraed ja kodumaine jahutatud sealiha. Talveperioodil läheb sealihast kõik kaubaks, alates välis- ja sisefileest, kaelakarbonaadist ja praetükkidest ning lõpetades peekoniga.

Kommentaarid
Tagasi üles