Vabu töökohti on neli korda vähem kui tööotsijaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keevitaja
Keevitaja Foto: Mihkel Maripuu

Novembri lõpus oli töötuna arvel 47 152 inimest ehk 7,3 protsenti 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust, vabu töökohti oli töötukassal sama aja jooksul pakkuda 10 330.

Kõrgeim oli registreeritud töötuse määr Ida-Virumaal ning madalaim Tartumaal, vastavalt 13,1 ja 4,7 protsenti.

Viiendiku eelnevalt töötanud registreeritud töötutest moodustasid lihttöölised, neile järgnesid 19 protsendiga oskus- ja käsitöölised, kelle hulka kuuluvad reeglina ka ehitustöölised, ning teenindus- ja müügitöötajaid, keda oli tööotsijate seas 18 protsenti.

Kuu jooksul lisandus 4 357 uut tööpakkumist, mida oli vähem kui oktoobris. Kõige suurem osakaal vahendatavatest töökohtadest oli kontoritöötajatele ja ametnikele (28 protsenti). Järgnesid teenindus- ja müügitöötajatele (17 protsenti) ning oskus- ja käsitöölistele pakutavad töökohad (16 protsenti).

Töötukassa maksis novembris töötuskindlustushüvitist 9 594 inimesele ehk 19 protsenti kuu jooksul arvel olnud töötutest. Keskmine kalendrikuu eest makstud hüvitis oli 298 eurot ning hüvitisteks maksti kokku ligi 2,5 miljonit eurot. Ligikaudu 64 euro suurust töötutoetust sai novembris 9 079 inimest ehk 18 protsenti kuu jooksul arvel olnud töötutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles