Tamla: Brüsseli reeglitest pole kasu, kui neid ei täideta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank Investeerimisfondide juht Kristjan Tamla.
Swedbank Investeerimisfondide juht Kristjan Tamla. Foto: Toomas Huik

Swedbanki Balti investeerimiskeskuse analüüsiosakonna juhi Kristjan Tamla sõnul ei ole reedel Brüsselis kokku lepitud finantsdistsipliini-reeglitest mingit kasu, kui neid ei täideta.

«Tahtmata alatähtsustada eelmise nädala otsuseid liikmesriikide eelarvepoliitika suurema kontrolli osas, võib siiski küsida, et kui välja jätta õigustehnilised aspektid, siis mis nendes otsustes võrreldes täna kehtivate reeglitega nii väga uut on?» küsis Tamla.

«Kasvu- ja stabiilsuspakti näol kehtisid sisu poolest sarnased piirangud ka seni. Eelarvepuudujäägile oli seatud kolme protsendi suurune piirang SKP suhtes ja selle rikkujaid oleks saanud karistada,» kinnitas ta ERR-i uudisteportaalile.

«Mõnes mõttes on irooniline asjaolu, et tänased juhtriigid Saksamaa ja Prantsusmaa olid just need, kes eelmise kümnendi keskpaigas praeguste piirangute täitmise ja karistamise farsiks pöörasid.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles