Eesti konjunktuuriinstituudi hinnavaatluste andmeil novembris suur osa toidukaupu võrreldes eelmise kuuga odavnes.
Paljude toidukaupade hind novembris langes
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuga odavnesid näiteks keefir, hapu- ja kohvikoor, või, sea- ja veiseliha, hakkliha, kanamunad, kartul, kapsas, porgand, importõunad ja sibul. Enim odavnesid köögivili ja kartul: peakapsas 14,3 protsenti, lahtiselt müüdav kartul 10 protsenti, porgand 9,8 protsenti ja mugulsibul 7,2 protsenti. Viimase kuuga langesid ka värske liha ja hakkliha hinnad: seakarbonaad 5,1 protsenti, sea praeliha 1,6 protsenti.
Mitmed kaubad jätkasid viimase kuuga ka kallinemist. Ootuspärane on kohaliku kurgi ja tomati kallinemine. Kohalik broiler kallines 5,3 protsenti, viinerid 1,8 protsenti, keeduvorst 1,2 protsenti. Kallinesid ka leib ja sai. Suhkru hind kuuga ei muutunud.
Võrreldes eelmise aasta novembriga on suhkur aga tarbija jaoks 43,8 protsenti kallim.