Tuba saab uuendada ka remondita

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üheks kodu uuendamise viisiks on kasutada tapeeti ja kangaid harjumuspärasest veidi teistmoodi.
Üheks kodu uuendamise viisiks on kasutada tapeeti ja kangaid harjumuspärasest veidi teistmoodi. Foto: SCANPIX

Selleks, et toale uus nägu anda või seda värskendada, ei pea tingimata alustama remonti. Üheks uuenduslikuks viisiks on kasutada tapeeti ja kangaid harjumuspärasest veidi teistmoodi.

Näiteks võib kasutada tapeeti ja kangaid nii, et raamite huvitava mustriga kanga- ja tapeeditükid ning kaunistate nende n-ö piltidega oma köögiseina, kirjutas expressen.se. Põneva seinakaunistuse saab kööki ka nii, kui riputate seinale uhkete mustrite ja tikitud ääristega käterätikud. Värvi ja põnevuse lisamiseks võib kasutada kujunduses ka ringikujulisi mustreid (toonideks näiteks punane, roosa ja valge).

Kui soovite saavutada toas veidi intiimsemat, hubast ja isikupärast hõngu, siis võib sobitada veidi kulunud mööbli esemeid koos uue mööbli detailidega. Magamistuba saab uue õhustiku, kui kasutate seal romantiliste mustritega voodilinu ja kangaid (sh siidi või sametit).

Toas võib märgata kohe ka muutust, kui asetate ilusad esemed (või ka dekoratiivesemed, mõni kogutud asjade kollektsioon vms) nähtavasse kohta. Diivani uuendamiseks ei pea tingimata kogu diivani silmatorkava kangaga katma, vaid piisab ka sellest, kui kasutate vaid diivanipatjade puhul värvikaid ja põnevaid kangaid.

Soovitusi toa ilme kiireks muutmiseks

  • Vahetage välja ilmetuks muutunud kangad, kardinad ja vaibad. 
  • Muretsege juurde uusi dekoratiivseid patju või pange (ostke või õmmelge ise) diivanipatjadele uued dekoratiivsed katted.
  • Viige fookus toas ühele seinale või toanurgale – asetage sinna mõni kena pilt, mööbliese, kasutage selle seina (nurga) kujundamisel efektseid värve, kujundeid, mustrit, tapeeti, kangast vms. Pidage meeles, et see peab sobima ka toas olevate teiste esemete ja kujundusega. 
  • Riputage seintele uued pildid, peeglid vms.
  • Lisage uusi valgusteid või muutke lampide (seina-, laua-, põrandalampide) asukohta.

Allikad: thebudgetdecorator.com; amazingplans.com

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles