Kolmanda samba suurim pluss on tulumaksutagastus

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: SCANPIX

Täiendava kogumispensioni ehk kolmanda samba suurimaks plussiks on põhimõte, et paigutades kalendriaasta jooksul 15 protsenti oma brutosissetulekust pensioni kogumisse, maksab riik sulle sellelt summalt tulumaksu tagasi.


Alates järgmisest aastast kehtestatakse aga sissemaksete suurusele, mida saab maksustatavast tulust maha arvata, ülempiir, mis on kuni 6000 eurot. Juhul kui abikaasad esitavad ühise tuludeklaratsiooni, siis nende 6000 euro suurused piirmäärad liidetakse.

Kui tööandja teeb samuti teie eest sissemakseid täiendava kogumispensioni fondi, lähevad ülalnimetatud piirmäärade arvestusse ka tööandja makstud summad.

Maksu- ja tolliameti maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi sõnul väheneb ka eluasemelaenu intresside, koolituskulude ja kingituste-annetuste mahaarvamiste piirmäär. Kui sel aastal on piirmäär veel 3196 eurot, siis alates tulevast aastast on see 1920 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles