Kohus mõistis riigilt Sterile välja 176 518 eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saue kiiritustehas.
Saue kiiritustehas. Foto: SCANPIX

Tallinna halduskohus mõistis reedel avalikustatud otsusega keskkonnaministeeriumilt steriliseerimistehase rajamisega tegelenud pankrotis AS-i Steri kasuks välja 176 518 eurot, kohus rahuldas Steri kaebuse osaliselt.

Kohus otsustas korvata otsese varalise kahju, kuid jättis täies ulatuses rahuldamata Steri nõude saamata jäänud tulu hüvitamiseks.

Pärnu maakohus kuulutas välja Steri pankroti 2008. aasta septembris.

Riigikohus on varem otsustanud, et Steri maksejõuetuse põhjuseks oli olulises osas asjaolu, et keskkonnaministeerium viivitas seadusevastaselt üle pooleteise aasta kiirgustegevusloa väljastamisega. Riigikohtu hinnangul oli õiguspärane keskkonnaministeeriumi otsus korraldada kiirgustegevusloa väljastamiseks avatud menetlus, kuid ministeerium viivitas selle algatamisega õigusvastaselt.

Keskkonnaministeeriumi algatatud keskkonnamõju hindamise menetlus polnud riigikohtu hinnangul vajalik ning koormas Sterit põhjendamatult.

Keskkonnamõju hindamise algatamist põhjendas keskkonnaminister hädaolukorra esinemise võimalusega, mille tagajärjel võib kiirgustase väljaspool tootmishoonet suureneda. Samas oli Steri kiirgusseadusest tulenevate nõuete tõttu juba esitanud ministeeriumile kiirgusohutushinnangu, meetmed kiirgusohutuse tagamiseks ning hädaolukorras tegutsemise plaani, märkis riigikohus.

Kaks aastat tagasi omandas Steri varad, sealhulgas Harjumaal Saue vallas asuva kinnistu, ettevõtte endise juhi ja ühe omaniku Jaanus Pikani juhitav ettevõte OÜ Scandinavian Clinics Estonia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles