Toidupank teeb korjanduse toimetulekuraskustes perede jõulupakkide jaoks

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupanga kogumiskärud.
Toidupanga kogumiskärud. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eesti Toidupank teeb tänavu jõulupakid peredele, kes elavad allpool vaesuspiiri, ning selleks korraldatakse detsembris Rimi kauplustes kaks toidukogumisaktsiooni.

«Poes on palju kaupa, kõik ostavad kuhjaga kärutäied, aga samas on nii palju inimesi, kes ei taha poodi minna, sest neil ei ole raha isegi mitte kõige tavalisemate toiduainete jaoks,» rääkis Toidupanga tegevjuht Piet Boerefijn ja nendib, et nendele peredele ei ole jõulud rõõmupühad.

«Kõiki aidata pole kuigi kerge, kuid Toidupank püüab teha aitamise nii lihtsaks kui võimalik. Sellepärast pakume poekülastajatele kaupluses kohapeal võimalust annetada midagi nende heaks, kellel on parasjagu rasked ajad,» ütleb Boerefijn.

Enamus toiduabist kogutakse detsembri kahel nädalavahetusel kolmeteistkümnes Rimi kaupluses üle Eesti. Sellel nädalavahetusel, 10.–11. detsembril, ja järgmisel nädalavahetusel, 17.–18. detsembril, on suuremates Rimi kauplustes taas väljas toidukogumiskärud. Eriti oodatud on sel korral kuivatatud puuviljad, piparkoogid, mesi, saiajahu ning muu jõululauale sobiv.

Eesti Toidupanga andmetel on Eestis üle 100 000 inimese, kellel on raskusi igapäevase toidu hankimisega. Neis peredes kasvab hinnanguliselt ligi 20 000 last.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles