Rahvusraamatukogu remont läheb maksma 65 miljonit eurot (2)

BNS
Copy
Eesti Rahvusraamatukogu
Eesti Rahvusraamatukogu Foto: Martin Siplane

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) otsib Eesti Rahvusraamatukogu hoone renoveerimistööde projekteerijat, kapitaalremondi kogumaksumuseks on RKAS kavandanud 65 miljonit eurot.

Projekteerijat otsib RKAS riigihankega. Hoone rekonstrueeritakse täielikult ning uuendatud hoonesse kolivad lisaks rahvusraamatukogule ka Rahvusarhiivi Tallinna osakonnad, selgub hanketeatest.

Projekteerimisperiood on 18 kuud alates hankelepingu sõlmimisest. Pakkumusi saab esitada 30. maini.

Jaanuari lõpus allkirjastasid Rahvusraamatukogu, RKAS ning haridus- ja teadusministeerium lepingu Eesti Rahvusraamatukogu hoone rekonstrueerimise planeerimiseks. Toona teatas raamatukogu, et hoone rekonstrueerimise alustamiseks on riigieelarvest ette nähtud 1,3 miljonit eurot.

«Rahvusraamatukogu on rahvuskultuuri sümbol ja kultuuripärand on üheks meie rikkuseks, aga selleks, et saaksime seda väärikalt edasi kanda ja jagada järgnevate põlvedega, vajab meie hoone investeeringuid. Rõõmustame selle üle, et pärast rekonstrueerimist kolib meie juurde ka Rahvusarhiiv, kellega üheskoos saame külastajatele pakkuda veelgi mitmekesisemaid teenuseid ja sündmusi,» ütles Rahvusraamatukogu peadirektor Janne Andresoo jaanuaris.

Tunamullu läbi viidud tehnilise auditi tulemustest selgus kapitaalremondi vajadus 32,6 miljoni ja maja fassaadi soojustamise-renoveerimise vajadus 21,6 miljoni euro suuruses.

Eesti Rahvusraamatukogu hoone on ehitatud 1993. aastal. Hoone on 10-korruseline ja asub Tallinnas aadressil Tõnismägi 2.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles