Uus Maa Kinnisvarabüroo lõpetas koostöö Juurus ulmeprojekti kavandava Oxford Parkiga

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juurusse planeeritav Oxford Park lubab täiesti uut elukvaliteeti.
Juurusse planeeritav Oxford Park lubab täiesti uut elukvaliteeti. Foto: Arendaja illustratsioon

Uus Maa Kinnisvarabüroo lõpetas koostöö Juuru vallas 200-miljoni eurost linnakut planeeriva Oxford Parkiga, sest firma arendusprojektid võivad jääda venima.

Oxford Park tegeleb Raplamaal Juuru vallas asuva Oxford Parki elamurajooni ning Tallinnas Adamsoni tänavale rajatava korterelamu arendamisega.

«Uus Maa Kinnisvarabüroo otsustas lõpetada koostöö, kuna arendaja nägemus protsessidest oli kardinaalselt erinev sellest, kuidas Uus Maa on harjunud koostööd tegema,» ütles Uus Maa Kinnisvarabüroo juhatuse esimees Mika Sucksdorff, kelle sõnutsi firma inglastest juhid on olnud inimestena väga meeldivad, kuid Eesti turul on neil  raske läbi lüüa, sest nende projektide läbiviimise ja otsuste kiirus ei sobi kohaliku turu konteksti.

«Uus Maa ei soovi seada ohtu oma ostuklientide ootusi, kuna Oxford Parki objektide arendused võivad jääda venima. Meil puudub kindlus arendatavate objektide algus- ja valmimistähtaegade osas ja me ei saa riskida Uus Maa usaldusväärsusega,» lausus Sucksdorff.

Arendusettevõte Oxford Sustainable Group teatas Rapla maakonda Juurusse 200-miljoni euro mahus linnaku ehitamise plaanist selle aasta märtsis. Kavandatava uusasumi pindala on 560 000 ruutmeetrit ja sinna peaks kavade kohaselt  tulema eluase ligi 350 perele, kes saavat valida ridaelamute, eramajade, kahepereelamute ja kolmepereelamute hulgast. 

Maju lubati hakata püstitama tänavu augustis, kuid Uus Maa elamispindade tegevjuhi Elari Tamme sõnutsi ei ole ehitustegevus seni alanud.

Seni tehtud broneeringud on Tamme sõnutsi jõus ja müügiga tegeleb edaspidi kas arendaja ise või keegi teine. Tamme sõnutsi ei ole Juuru projektil iseenesest midagi viga ja kontseptsioon on põhjalikult läbi mõeldud. «Antud ajahetkel on see küll masu trotsiv, aga mitte utoopiline projekt,» lausus Tamm, lisades, et selle projekti arendamiseks on vajalik pikaajaline raha, mida aga arendajal ei ole.

Ettevõtte kodulehel meediakontaktina märgitud suhtekorraldusbüroo In Nomine konsultant Toomas Kään kinnitas, et nende koostöö arendajaga oli tähtajaline ning lõppes augustis.

Oxford Sustainable Groupi kontorist lubati E24-le, et  firma juht Hadley M. Barrett vastab   Oxford Parki projekti puudutavatele küsimustele homme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles