Ettevõtlusega on seotud üle poole riigikogu liikmetest

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kuigi elamisloaärimeeste tegevusest nördinud Isamaa ja Res Publica Liidu IRL aseesimees Tõnis Lukas põrutas, et poliitika ja äri ei sobi omavahel kuidagi kokku, siis avalikest andmebaasidest kättesaadav info näitab, et sobib vägagi: suurem osa saadikuid kuulub mõne firma tegevjuhtkonda, omanikeringi või nõukogusse.

Riigikogu liikmetest enim on ettevõtlusega seotud Keskerakonda kuuluv Aivar Riisalu ning IRLi liikmed Toomas Tõniste, Erki Nool ja Reet Roos, kirjutab Õhtuleht.

Riisalul on krediidiinfo andmetel kehtiv seos 15 ettevõttega, kus ta on kas juhatuse liige ehk siis ettevõtte tegevjuhtimises osalev isik, nõukogu liige ehk siis juhatuse tegevust kontrolliv isik või siis lihtsalt aktsionär.

Tõniste on füüsilisest isikust ettevõtja ning lisaks aktsionäri, juhatuse ja/või nõukogu liikmena või dokumentide hoidjana seotud kuue ettevõttega, Roos on seotud seitsme firmaga, samuti Nool.

Kokku on ettevõtlusega seotud riigikogu 101 liikmest 62, sealhulgas Reformierakonda kuuluvast 33 saadikust ei ole ettevõtlusega seotud vaid 2, IRLi 23 saadikust on ettevõtlusega seotud 14 (ei ole seotud 9), Keskerakonna 26 saadikust 11 (ei ole seotud 15) ning SDE 19 saadikust on 6 ettevõtlusega seotud (ei ole 13).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles