Lepik: Saksamaa aitas kriisi tekkimisele kaasa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu ja Saksamaa lipud
Euroopa Liidu ja Saksamaa lipud Foto: SCANPIX

Kuigi  võlaprobleemides on ennekõike süüdi raskustes riigid, on selles mängus finantseksperdi Kristjan Lepiku hinnangul kaks osalist. Saksamaa pigistas Maastrichti kriteeriumite rikkumise suhtes silma kinni, kuna see võimaldas tal rohkem eksportida.

Praegu on sakslased Portugali, Iirimaa, Hispaania, Itaalia ja Kreeka peale pahased, et need ei ole suutnud oma rahaasju korras hoida, samas mängis probleemides ka Saksamaa oma osa, kirjutab Kristjan Lepik leheküljel tarkinvestor.ee

Saksamaa pigistas Maastrichti kriteeriumite rikkumise suhtes silma kinni, kuna see võimaldas neil suure eksportijana oma majanduse head tervist hoida.

Saksamaa ühinemine oli algselt valuline protsess, kuid tänaseks on Saksamaast saanud Euroopa suurim majandusjõud. Kui aastal 1997 suutis Saksamaa euroala riikidesse 28 miljardi euro võrra rohkem eksportida kui ise importis, siis aastaks 2007 oli see number juba 109 miljardini kerkinud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles